12:52
Цікаве життя у закладі

 

  «…Та прийдуть до тебе три празники в гості:

А що перший же празник – то Різдво Христове,

А  що  другий празник – Святого Василя ,

А  що третій празник – Святе Водохреща…»

    Всі  Різдвяні  свята  несуть у собі любов до найважливіших істин у житті людини: Бога, материнства, роду, пісні. Малеча чекає їх з особливим настроєм та надзвичайною  вірою в дива, саме тому в дитячому садку №20  доброю традицією стало проведення Різдвяного свята. Педагоги  переконані, що вступаючи в новий відлік часу, люди мають освятитися найкращими почуттями, побажати одне одному щастя, здоров’я, голубого неба над оселею, статків і злагоди в родині. З такими побажаннями старші дошкільники віншували в кожній групі напередодні Старого Нового року. Основна частина свята відбулася в музичному залі, де зібрався колектив закладу. Дошкільники колядували, щедрували та  посівали. Не обійшлося свято без Маланки, яка завела до залу Козу. Кожного присутнього охопила  особлива духовна радість, в душі запанувало справжнє свято, якє запам’ятається на все життя дорослим   та дітям.  

   Шануймо своїх предків, свої кращі традиції, бо від цього залежить наша духовність,  цивілізованість і майбутнє нашої родини та рідної України.

 

                           

                      

 «Разом будем святкувати Великоднє гарне свято»

 

   Пісні та хороводи, конкурси та змагання, вірші та сценки… Одним словом – Великодня  розвага!  Вона відбулася 5 травня в середній групі №8.

   Готувалися дошкільнята до світлого свята з початку великого посту. Вихователі Токар Т.М. та Ланівська О.М. провели ряд тематичних занять, бесід, ігор, адже не так просто розповісти дітям важливість та своєрідність свята.  Зазвичай дітям складно зрозуміти деякі речі, однак вихователі доступно повідали малятам про чудесне воскресіння. Дотримуючись звичаїв та традицій нашого народу, вихованці грали в великодні ігри: «Чия писанка покотиться далі?», «Склади писанку», «Передай писанку», які  принесло їм найбільше задоволення. Завершили розвагу  словами - побажаннями всім присутнім:

«Весна прийшла і знов Великдень з нами!

 І сонце посміхається привітно.

Нехай у кожнім серці, мов у храмі,

Панує мир і радість квітне!»

                         Вихователь Токар Т.М.

                 

                 

 

 

 

«Абетка безпеки з перших вуст»

    В рамках проведення «Тижня безпеки дитини», що проходив в ДНЗ №20 відбулася цікава та повчальна зустріч дошкільників з інспектором відділу безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності головного управління національної поліції в Чернівецькій області Кирилюк Наталею Василівною, яка є мамою одного з вихованців.

   Вона розповіла дітям про правила безпечної поведінки на дорозі, тому що від їх знань і дотримання залежить життя та здоров’я малят. Свою розповідь працівник поліції супроводжувала яскравим демонстраційним матеріалом. Дошкільники легко та невимушено вступали в діалог з нею, демонструючи  набуті знання та вміння. Пані Наталя відмітила, що вихованці закладу знають багато інформації. За активну участь дітей вона подарувала корисні подарунки: світловідбиваючі браслети, а  кожна дитина зокрема — розмальовку-книжку «Сам виконуй, ближнього навчай»!

   Тож, маємо надію, що такий формат роботи посприяв вихованню свідомого та самостійного пішохода.

В.В.Стратейчук

         

Тиждень здоров'я  

У «Програмі виховання і навчання дітей від 2 до 7 років «Дитина»» особливе значення надається фізичному вихованню. Саме в дошкільному дитинстві формується здоров’я, загальна витривалість, працездатність, активна життєдіяльність та інші якості, необхідні для всебічного гармонійного розвитку особистості.

Більшість батьків бажає бачити своїх дітей здоровими, спортивними та міцними. Формування цих якостей значною мірою залежить від організації виховного процесу, зокрема,  фізичного виховання в сім’ї та дошкільному закладі.

  З метою об’єднання зусиль сім’ї та садка та в рамках проведення тижня здоров’я в ДНЗ № 20 було проведено фізкультурну розвагу «Ми – спортивна сім’я». Її учасниками були діти та батьки середньої групи. На початку розваги було використано ритмічну гімнастику, яка налаштувала всіх учасників на змагання та створила позитивний настрій. Інструктором з фізкультури було проведено такі естафети : «Рятувальники», «Попелюшка», «Салют», «Ріпка», «Подолай перешкоди», під час яких учасники продемонстрували силу, швидкість, спритність, активність, організованість. В інтелектуальному конкурсі «Назви вид спорту» батьки змагалися у відгадуванні олімпійських та неолімпійських видів спорту.  

   Варто відмітити, що в ході розваги було використано здоров`язбережувальні технології : ритмічна гімнастика, методика «Гімнастика мозку», які інструктор з фізкультури впроваджує в своїй діяльності.

Завершуючи конкурс, учасники отримали грамоти за активну участь, а глядачі - масу задоволення.

   

   

Розвага "Ой співали кобзарі на Тарасовій горі"

У зв'язку із вшануванням 202 річниці від дня народження генія української поезії Т. Г. Шевченка та на виконання річного плану ДНЗ у садку відбувся захід "Ой співали кобзарі на Тарасовій горі". До проведення дійства були залучені діти та вихователі середньої групи №3. Під час його поведення музичний керівник Лукіянчук О. О. ознайомила дітей з поетичною та художньою творчістю митця, що виявилося дуже цікавим та пізнавальним для них. Вихованці дізналися про біографію Тараса Григоровича, із задоволенням брали участь в обговоренні прослуханих музичних творів, аітором тексту яких був поет, грали в улюблену народну гру поета "Горішки", виконували пісню про дитинство митця та пісню "Тече вода" Музика А. Філіпенка, слова Т. Шевченка.

 

        

Друге засідання майстер - класу

    Нещодавно на базі ДНЗ №20 комбінованого типу відбувся майстер – клас вихователів – методистів з участю представників управління освіти. Тема заходу «Атестація педагогічних працівників як аспект діяльності вихователя – методиста» майстер – класу об’єднала три десятки молодих спеціалістів.

   На початку роботи було проведено ігрову вправу «Вітальна листівка», яка налаштувала слухачів на позитивну та активну участь. Захід передбачав перегляд відеопрезентації «Портфоліо як засіб представлення власної педагогічної діяльності» та інтерактивного заходу «Атестаційна казка «Містечко майстринь»». В ході якого педагоги показали свої особисті та професійні якості, поділилися власними формулами успіху, розповіли про інноваційні технології, які використовують у роботі. Кожен з педагогів представив власний педагогічний досвід роботи, а саме:

  • вихователь Савчук Н.М. «Використання елементів ейдетики у роботі з дошкільниками»;
  • вихователь Стратейчук В.В. «Розвиток комунікативної компетентності»;
  • вихователь  Антимичук Г.І. «Виховання маленького патріота».

    Перевершила найсміливіші очікування ділова гра «Ігромікс «Теоретичні та практичні засади атестації педагогічних працівників»», яку було проведено зі слухачами майстер – класу. З ними було розіграно елементи ігор «Брейн – ринг», «Що, Де, Коли?», а саме, раунд  «Чорний ящик», «Відеопитання» від Устінової С.П., Зеленяк А.А., Кобевки А.П., Вітковської Н.П. та Савчук О.С. Найактивнішими були  слухачі  під час гри «Хто зверху», раунд «Склади слово» де вони мали змогу інтелектуально позмагатися, відпочити та отримати море позитиву.

  На згадку кожному слухачеві було роздано методичні рекомендації «Технологія створення портфоліо вихователя», які допоможуть створити власне портфоліо.

   За словами слухачів, такий формат зустрічі  дає змогу обмінятися досвідом роботи, свіжими ідеями, апробувати новітні технології, здобути і вдосконалити вміння, необхідні для поліпшення методичної діяльності в ДНЗ.

 

   

   

МАЙСТЕР - КЛАС «Впровадження інтерактивних форм роботи в методичну службу сучасного  ДНЗ»

       Відповідно до плану роботи міського управління освіти Чернівецької міської ради на базі ДНЗ №20 комбінованого типу проведено майстер – клас вихователів – методистів з проблеми «Впровадження інтерактивних форм роботи в методичну службу сучасного  ДНЗ»

Під час організаційного блоку завідувач Череватенко Н.В. розказала про заклад, його традиції та надбання. Представники міського управління освіти Гаврилова Л.М. та  Марковська Д.В. ознайомили присутніх із планом роботи на рік та зосередили увагу на актуальності даної проблеми. Вихователь – методист Чобанюк Л.Д. провела з учасниками ігрову вправу «Цукерка» та інтерактивну вправу «3,6,9»,  під час якої слухачі мали змогу працювати в групах та приймати спільне рішення.

Навчально – практичний блок передбачав перегляд відеопрезентації «Інтерактивні форми роботи» та методичного фестивалю «Патріотичне виховання: вчимо пишатися Батьківщиною». Вихователь –методист закладу  ознайомила слухачів з технологією проведення інтерактивної вправи «Ажурна пилка», учасниками якої були запрошені гості. Вони працювали над питанням «Впровадження технології П3 у навчально –виховний процес» і представили творчі проекти, створені у підгрупах.

Пізнавальний блок включав в себе ознайомлення з добіркою методичних рекомендацій «Технологія інтерактивного навчання» та пам’яткою «Використання методу проектів».

Завершуючи роботу, було проведено ігрову вправу «Одним словом», під час якої  учасники багатослівно та позитивно  оцінили  проведений майстер – клас.

 

 

 

Участь у конкурсі  "Крок до зірок"

учасники вихованці старшої групи №7 Поповецькі Софійка та

Роман з мамою Галиною, виконують пісню "Співаночка"

музичний керівник Бабінчук Лілія Андріянівна.

 

Запрошуємо батьків на Дні відкритих дверей,

що відбудуться за наступним

графіком проведення

№ групи

Дата

Тема

Відповідальний

Ясельна №1

8.05.15

«Загадкова гостя»

Циганчук Н.П.

Ясельна №2

8.05.15

«В гості до бабусі»

Банул А.Г.

Молодша

№3

14.05.15

«Маленькі дошкільнята спішать друзів рятувати»

Савчук Н.М.

Молодша №8

13.05.15

«Як зайці братика визволяли»

Токар Т.М.

Середня №4

20.05.15

«Мандрівка з чарівним кубиком»

Гайсан Л.І.

Середня №6

13.05.15

«Допоможемо Лунтіку»

Стратейчук В,В.

Старша №5

8.05.15

Інтелектуальна гра – змагання «Дошкільники – знатоки»

Коцик О.Ю.

Старша №7

7.05.15

Інтелектуальна  гра «У країна кмітливих та допитливих»

Косован О.П.

 

Щоб не трапилось біди, правил безпеки дотримуйся ти!

  Як себе поводити та яких правил слід дотримуватися дошкільникам, щоб не трапилося біди добре знають вихованці нашого закладу. Свої знання, вміння та навички вони мали змогу продемонструвати під час "Тижня безпеки дитини", який проходив з 20.04.2015р по 25.04.2015р. Педагоги закладу розробили та провели з дошкільниками ряд цікавих та пізнавальних занять, розваг, бесід дидактичних ігор. Варто відмітити, що було організовано виїзд машин спеціального призначення в ДНЗ та зустріч дітей з представником Державтоінспекції у Чернівецькій області Кирилюк Наталією Василівною

           

           

 

Бесіда з представниками  ДПРЧ 2 ДПРЗ 1 УДСНС України у Чернівецькій області

              

         

Бесіда з лікарем ОКУ Чернівецького центру екстримальної медичної допомоги та медичних катастроф Калитчук Іриною Дмитрівною. 

             

 

Безцінний скарб, що ми здоров'я м звемо,

Із юних літ нам треба берегти.

Адже нічого більше нам не треба,

Щоб тільки всі були здорові ми.

                                      В.Сухомлинський. 

Під таким гаслом пройшов тиждень здоров'я в нашому закладі. В рамках проведеного тижня були організовані різноманітні заходи з дошкільниками, за допомогою  яких педагоги популяризували здоровий спосіб життя.  На молодших групах було проведено фізкультурну розвагу "Гостинці для звірят"

                       

                      Цікавою та захоплюючою була розвага організована фізінструктором Бойко Наталією Вікторівною на середніх групах "Мотузки та вузлики". В ній взяли участь батьки та діти паралельних груп. Дана форма роботи об'єднала усіх дітей та батьків та подарувала спільні переживання,  відчуття емоційного задоволення.

                       

Найдієвіші ліки для фізичного здоров'я  є бадьорий і веселий настрій. В цьому переконалися вихованці старших груп. До них  на музично - фізкультурну розвагу "Гуморина у садку" завітали веселі клоуни". Діти розказували гуморески, співали жартівливих пісень, брали участь у конкурсах та дарували всім свій гарний настрій.

 

                    

"В здоровому тілі - здоровий дух"  так говорять всі дорослі, а працівники нашого переконалися про це, взявши участь у фізкультурному  змаганні між помічниками вихователів  та вихователями.

- Хто ж виявився завзятішим?  - поцікавитесь ви.

- Перемогла дружба ! - відповім  Вам я. 

           

                 

                 

                 

                 

 

 

НАШОМУ ЗАКЛАДУ 50

11 лютого діти, батьки та педагоги відзначали 50 - річчя закладу. З нагоди святкування 50 - річчя ДНЗ  було  організовано урочисте свято. Гостями свята були працівники управління освіти Чернівецької міської ради, голова міської профспілки працівників освіти, "ветерани "  закладу. Приємним сюрпризом стали випускники садка, які привітали всіх музичними подарунками. 

Усі запрошені побажали закладу і надалі процвітати.

Вихованка закладу Поповецька Софія з комподиціїю "Буковина - сонечко"

Вітають зі святом старші дошкільнята, бажають закладу тільки процвітати!

Випускник закладу Скрипник Тарас дарує музичний подарунок "Коломийка"

Композиція "Місяць на небі, зіроньки сяють" від випускниці 2002 року Кітар Галини

Випускниця Бабінчук Марта з піснею "Голуб" побажала всім гостям миру !

Поробки голуби подарунки від маленьких дошкільнят, як символ миру на всю УКРАЇНУ!

         

ГРАМОТИ, НАГОРОДИ, ДАРУНКИ !

Привітання від музичного керівника

До слова запрошена голова батьківського комітету             Випускниця  1997 року Снігур Юлія.

Слова привітанна та подяки від завідувача закладу Череватенко Ніни Василівни

Фото на згадку!

 

 

Переглядів: 791 | Додав: dnz20nina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar